Coaching
&
Ondersteuning

Gezinscoaching

Samen Opvoeden en Opgroeien

De thema’s die bij alle gezinnen een rol spelen zijn, communicatie, balans, verbinding, een eigen plek hebben, harmonie, samenwerken en gezien worden.

Deze thema’s komen in iedere gezinsvorm aanbod. of jullie nu een traditioneel gezin zijn of je bent een alleenstaande ouder. Of misschien vormen jullie een samengesteld gezin?Dat kan leuk, uitdagend en soms ook ingewikkeld zijn. Het vraagt om inzicht en heldere afspraken om het goed te doen, zodat iedereen zijn plek heeft en gelukkig kan zijn. 

Als gezinscoach help ik jullie als gezin, in welke vorm dan ook, om een weg te vinden in de uitdagingen van het het gezinsleven. Ik doe dit met veel liefde, en zonder oordeel. Met een open blik kijk en denk ik met jullie mee. Ik maak helder wat de behoeften zijn van alle gezinsleden. Zodat ieder zijn eigen plek heeft en gelukkig kan zijn op zijn eigen manier.

Laat jouw unieke licht schijnen

Kindercoaching

Voor jongens en meiden tussen 9 en 13 jaar

Niet lekker in z’n vel
Soms zitten kinderen niet lekker in hun vel, waardoor ze zich minder goed kunnen ontwikkelen. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Veranderingen vanaf het negende jaar
Bij kinderen vanaf negen jaar gebeurt er veel in het lijf en het hoofd. Dit kan voor verwarring en gedragsverandering zorgen in de periode naar de puberjaren, zoals:

  • vol hoofd
  • spanningsbuikpijn
  • hoofdpijn
  • moeilijk in- of doorslapen
  • boosheid
  • (hoog)gevoeligheid
  • overprikkeling
  • verdriet
  • moeite om voor zichzelf op te komen

De ontwikkeling weer op gang helpen

Zit jouw kind (even) vast in zijn ontwikkeling. Loopt het thuis niet soepel en komt er op school niet uit wat erin zit? In een individueel coachingstraject ontdekt het kind zijn kwaliteiten en valkuilen. Hij krijgt praktische handvatten die hij alleen en samen met zijn ouders kan inzetten. Hierdoor kan hij zich weer zorgeloos verder ontwikkelen. Wat is er nu mooier dan een kind gelukkig te zien?

Coaching Voor (bonus) ouders

Opvoeden kan moeilijk zijn. Als (bonus)ouder doe je je uiterste best en het gevoel hebben dat het anders kan of moet. Er is geen gebruiksaanwijzing die zegt hoe het moet. Kinderen houden ons regelmatig een spiegel voor. Wanneer je hierin kijkt, kun je een positieve draai geven aan de patronen. Ik help ouders dit te ontdekken en tegelijkertijd help ik ouders met hun persoonlijke ontwikkeling en (hoog)gevoeligheid.

Madelon over kinder- en gezinscoaching

‘Vanuit mijn ervaring in het werken met kinderen en hun ouders én als moeder weet ik dat opvoeden en opgroeien niet altijd makkelijk en leuk is. Gedrag is logisch, daarvan ben ik overtuigd. Samen met kinderen en ouders ontdek ik de hulpvraag die achter het gedrag zit. En daar gaan we dan me aan de slag, zodat er weer meer rust en plezier in het gezin komt. ‘

Vanuit rust en verbinding
Samen (op)Groeien

Wat coaching kan betekenen voor jouw gezin:

Passende en praktische handvatten

Meer rust en gezelligheid in huis

Meer zelfvertrouwen voor ouder en kind

Betere communicatie

Positieve mindset

Wat anderen zeggen

Als je opzoek bent naar iemand die je met passie, enthousiasme en veel liefde kan helpen bij opvoed- en opgroei problemen, dan ben je bij Madelon aan het juiste adres. Ze zal met hart en ziel zich inzetten om je te helpen. En dat op de met beide benen op de grond' manier.
Judith
Moeder van 2

Door de geboorte in kaart sessie die Madelon op een fijne ontspannende en rustige manier heeft gegeven. Heb ik mogen ontdekken welke invloed mijn geboorte heeft op hoe ik NU in het leven sta. Heel fijn die inzichten. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf en/of zijn kind beter wil leren begrijpen.
Sabina Thalen

Maak hier vrijblijvend een afspraak